News

Waarom je echt snel een keer Istanbul moet bezoeken

Op zoek naar een leuke vakantie of stedentrip? Overweeg een keer de Turkse stad Istanbul! Het is misschien niet de hoofdstad van het land, maar toch zeker wel de stad met de mooiste culturele bezienswaardigheden.Als je op zoek bent naar mooie bezienswaardigheden in Istanbul, dan ben je aan het juiste adres. Istanbul is een prachtige stad met veel te bieden. Of je nu houdt van shoppen, mooie architectuur of interessante musea, Istanbul heeft het allemaal. Hieronder vind je enkele van de mooiste bezienswaardigheden die Istanbul te bieden heeft.

Hagia Sophia

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Istanbul is de Hagia Sophia. Dit is een eeuwenoude moskee die sinds 1935 is omgebouwd tot museum. De Hagia Sophia is een prachtig gebouw met bijzondere architectuur. Het is zeker de moeite waard om hier een bezoekje te brengen.

Grote Bazaar

Ook de Grote Bazaar van Istanbul is zeker een bezoek waard. Dit is een van de grootste overdekte markten ter wereld. Je kunt hier alles kopen, van kleding tot sieraden en souvenirs. De sfeer is erg gezellig en er is altijd wel wat te zien of te doen.

Blauwe Moskee 

Een andere populaire bezienswaardigheid is de Blauwe Moskee. Deze moskee is genoemd naar de blauwe tegels die de binnenkant van de moskee sieren. De Blauwe Moskee is een prachtig gebouw en zeker een bezoek waard.

Argeologisch museum 

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, is het Argeologisch Museum van Istanbul ook zeker een bezoek waard. Dit museum heeft een grote collectie archeologische vondsten, waaronder Griekse en Romeinse artefacten. Het is een interessant museum en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Topkapi Paleis 

Tot slot is het Topkapi Paleis ook een bezienswaardigheid die je niet mag missen als je in Istanbul bent. Dit paleis was vroeger de residentie van de sultans van het Ottomaanse Rijk. Het is nu een museum waar je alles kunt leren over de geschiedenis van het Ottomaanse Rijk. Topkapi Paleis is zeker een bezoek waard.

Als je op zoek bent naar mooie bezienswaardigheden, dan kun je dus zeker een bezoek brengen aan Istanbul. Istanbul heeft veel te bieden en er is voor ieder wat wils. Dus zoek snel je goedkope vliegtickets Istanbul of andere vliegtickets Turkije en vlieg naar dit prachtige land! 

Geef een reactie