News

De laatste loodjes van de Corona crisis

De vaccinaties zijn begonnen en de zomer komt eraan. Er zijn meer dan genoeg redenen om te geloven dat we nu echt in de laatste periode van de crisis zitten. Engeland heeft zelfs al een plan met geprikte datums waarop verschillende aspecten van het gewone leven weer terugkeren. Maar zover is het in Nederland nog niet. We zullen nog een paar maanden de laatste loodjes van de crisis door moeten te zien komen. En zoals we allemaal weten, wegen de laatste loodjes het zwaarst. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je succesvol de laatste loodjes van de Corona crisis doorkomt.

Last minute vakantie

We popelen allemaal om weer op vakantie te kunnen, het liefst buiten Nederland naar een mooie locatie in Europa of misschien zelfs daarbuiten. Maar toch is er nu ook nog de gelegenheid om een last minute vakantie Nederland te boeken. Door nog even een weekje weg te gaan kun je de energie krijgen om deze laatste maanden door te komen. En zoals we weten zijn er meer dan genoeg prachtige vakantielocaties in Nederland waar je heerlijk een week van fantastisch lenteweer kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiepark op de Veluwe.

Verminder stress door te wandelen

Heel Nederland is massaal aan het wandelen geslagen. Doordat de sportscholen en andere sportfaciliteiten gesloten zijn werd het plots een stuk moeilijker om genoeg te bewegen. Maar het blijkt dat een dagelijkse wandeling niet alleen heel goed is voor de fysieke gezondheid maar ook voor de mentale gezondheid. Het hoeven geen superlange wandelingen zijn. Door dagelijks een ommetje te maken van twintig tot dertig minuten kom je al een heel eind.

Focus op waar je wel invloed op hebt

Door de crisis en de constant veranderende maatregelen heb je misschien het gevoel dat je maar weinig controle hebt over je leven. Het is belangrijk om alleen op zaken te focussen waar je wel invloed op hebt en niet gaat piekeren over wat je niet kunt controleren. Het kan helpen om dit ook echt op te schrijven. Maak twee lijsten, een met dingen waar je wel invloed op hebt en een met dingen waar je geen invloed op hebt. Op deze manier kun je deze dingen afscheiden en achter je laten.

Zoek connectie

Alhoewel we allemaal zin hebben om weer fysiek mensen te kunnen zien, is het ook nu dat nog niet kan het van belang om connectie te blijven zoeken met mensen online. Ga bijvoorbeeld samen met wat vrienden een videospel spelen online terwijl je tegelijkertijd belt.

Geef een reactie