News

Bekijk of je een extra vaccinatie nodig hebt voordat je gaat reizen

Wanneer je op reis gaat naar een ver land weet je niet altijd wat je kan verwachten. Het is dan ook aan te raden om jezelf goed voor te bereiden. Wanneer je kiest voor de juiste voorbereiding zal dit tijdens je reis namelijk veel gedoe kunnen schelen. Zo wil je er op vakantie natuurlijk voor zorgen dat je er gezond bij zal zitten. Daarom is het belangrijk om er alles aan te doen om in een ver land ook op zoek te kunnen naar een gezond verblijf. Op deze manier zal je namelijk meer van je reis kunnen genieten en dat is erg belangrijk. Wanneer je niet zeker weet of je op gezondheid vlak helemaal up to date bent, is het aan te raden om eens op het internet te kijken. Voor sommige verre reizen wordt het bijvoorbeeld aangeraden om een extra vaccinatie te nemen voor bepaalde ziektes en virussen. 

 

Hepatitis A

Hepatitis A is bijvoorbeeld een ziekte die je tijdens een verre reis kan oplopen. Wanneer je naar de regio’s van Afrika en Azië is het mogelijk dat je te maken krijgt met hepatitis A. vooral als je water drinkt dat vervuild is, is de kans aanwezig dat je hepatitis A kan oplopen. Ook door het eten van vervuild voedsel is het mogelijk om hepatitis A in het lichaam te krijgen. De gevolgen van hepatitis A kunnen leiden tot vervelende symptomen. Denk hierbij aan zaken als vermoeidheid, pijn ter hoogte van de lever, misselijkheid en algehele malaise. Wanneer je last krijgt van ergere klachten is het ook mogelijk om geelzucht en donkere ontlasting te krijgen. Dat zijn dus vervelende symptomen die je liever voorkomt. Dat kan dan ook met een hepatitis A vaccinatie. Zo zorg je ervoor dat je geen hepatitis A kan oplopen tijdens jouw verre reis. 

 

Meningokokken 

Een andere ziekte die je tijdens een verre reis kan oplopen is meningokokken. Dit is een infectieziekte waarbij het hersenvlies geïnfecteerd kan raken. Je zal dan ook echt alles willen doen om deze infectie te voorkomen. Door te kiezen voor een meningokokken vaccinatie kan je ervoor zorgen dat je meningokokken niet zal oplopen. Een meningokokken vaccinatie volwassenen is aan te raden wanneer je een verre reis gaat maken naar Afrika, Zuid-Amerika of Azië. Er zijn een paar vervelende symptomen die kunnen ontstaan door het oplopen van deze infectie. Denk hierbij aan een snel opkomende hoge koorts, nekstijfheid en paarse en rode puntjes onder de huid. Dankzij een vaccinatie kan je dit voorkomen.

Geef een reactie